Forbrukerrådet opplever stadig å motta henvendelser fra misfornøyde bilkjøpere, og tallet har vært økende over lengre tid.

For å unngå å havne i en tvist med selger av bilen, er det noen ting som kan være greit å undersøke før kjøp:

1. Undersøk teknisk tilstand

Ta en undersøkelse av bilens tekniske tilstand etter beste evne. Dersom du kjenner noen som kan har utvidet kunnskap om bil og motor kan det være en fordel å be h*n om å være med på prøvekjøring. Alternativt kan du be selger gjennomføre en tilstandsrapport hos NAF. 

2. Sjekk heftelser

Sjekk alltid om bilen har heftelser registrert. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg. 

3. Prøvekjør bilen

Du må alltid prøve bilen før du kjøper den. På den måten vil du raskt avdekke om den har noen alvorlige feil eller mangler. Hos Econo avtaler vi prøvekjøring, hvor en av våre bilformidlere blir med på prøvekjøringen. 

4. Bruktbilfinansiering

De aller fleste finansierer bilen sin med billån. Før du prøvekjører og avtaler visning med selger kan det være lurt at du på forhånd har søkt og fått innvilget finansieringsbevis. I Econo samarbeider vi bare med de beste partnerene når det kommer til finansiering. Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud. 

5. Sjekk om bilen har garanti

Har bilen garanti er du som oftest tryggere enn om du kjøper en bil uten. Vet du hvilken forhandlergaranti som er gitt på bilen du prøver? Forsøk alltid å avdekke hvilke garanti som gjelder og hva den dekker før du kjøper ny bruktbil. 

Er du på jakt etter bruktbil? Econo har en rekke aktuelle biler til salgs. Se mer her.